Adopta un copac

Adoptă un Copac invită voluntarii în Breasta, Dolj

În această primăvară, programul de împădurire Adoptă un Copac invită doritorii la voluntariat, pentru a ajuta la protejarea județului Dolj împotriva schimbărilor climatice. 

Activitatea se desfășoară în comuna Breasta, județul Dolj, în zilele de sâmbătă, 19 și 26 martie (începând cu orele 9:30/11:30), iar participanții pot primi adeverințe de voluntar ce le atestă implicarea. Elevii, studenții și profesorii sunt încurajați să participe pentru a dobândi abilități și experiențe noi. 

Toate costurile de participare, masa și transportul sunt acoperite de către organizatori. Pentru cei care nu dețin mașini personale, sunt puse la dispoziție autocare cu plecare din parcarea Sălii Polivalente din Craiova și retur. 

Pentru a deveni voluntar în cadrul acțiunilor, participanții trebuie să completeze formularul online, până în zilele de vineri înainte de evenimentul la care vor participa, ora 11. 

Mai multe informații despre acțiunile de plantare pe pagina de facebook a evenimentului: Cu fiecare copac începe o poveste! Plantăm împreuna în comuna Breasta, jud. Dolj!

Evenimentul de plantare este organizat în cadrul campaniei naționale „România plantează pentru mâine”, susținută de OMV Petrom.

Programul Adopta un copac al asociației Viitor Plus a pornit în 2008, iar rezultatele de până acum se reflectă în suprafața totală de 131 de hectare plantate prin implicarea a peste 16.000 de voluntari, în 15 comunități rurale din mai multe județe din sudul țării afectate grav de efectele schimbărilor climatice. 

Împăduririle se fac pe terenuri degradate sau sub formă de perdele forestiere de protecție și sunt „adiționale”.  Acestea nu ar fi posibile fără fondurile strânse de la donatori și sponsori, în beneficiul comunităților rurale lipsite de resursele necesare. Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *