„Anca știe” – program de învățare interactivă despre schimbări climatice și eficiență energetică

Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor ( SNRB ) a lansat cel mai nou program de învățare interactivă, axat pe schimbări climatice și eficiență energetică, „Anca știe”.

Problematica încălzirii globale, conturată ca o consecință directă a poluării excesive si a exploatării necontrolate a resurselor planetei, este în prezent o amenințare reală și un subiect intens dezbătut în plan internațional. Cu toate acestea, protejarea mediului nu a fost încă introdusă ca obiect de studiu de sine stătător  în aria curriculară din învățământul românesc. În plus, în privința colectării selective, si a reciclării bateriilor, România este mult în urma altor state europene, una dintre cauze fiind gradul insuficient de  informare a populației, care, într-un procent foarte ridicat, continuă să arunce resturile menajere laolaltă cu bateriile sau alte materiale reciclabile.

Pe site-ul ancastie.ro, oricine poate adresa întrebări și poate primi răspunsuri despre tot ce înseamnă reciclare, mediu și protejarea acestuia. Site-ul este o interfață interactivă pe care oamenii o pot folosi pentru a se informa corespunzător și a primi orice informații de la Anca, un personaj care deține toate răspunsurile.

De altfel, „Anca știe” este un proiect mai amplu, inițiat de SNRB, care presupune și o serie de deplasări în țară cu scopul de a informa copiii din școlile primare și generale, cu privire la necesitatea stringentă de a acționa în favoarea protejării mediului.

Astfel, în luna octombrie, va avea loc o caravană educațională în localități precum Râmnicu Vâlcea, Turda, Zalău și Alba Iulia. În colaborare cu școlile și primăriile din orașele menționate, vor fi organizate evenimente care le vor oferi copiilor șansa de a înțelege fenomenul degradării mediului și necesitatea intervenției personale în stoparea sau reducerea impactului acestuia.

Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sorin Ion, a declarat că protecția mediului este o chestiune care ne privește pe toți și că se cuvine ca tinerele generații să fie educate în acest sens. În opinia sa, introducerea protecției mediului ca materie de studiu în curricula școlară este necesară și binevenită, chiar și ca materie opțională pentru început.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *