cadouri sustenabile 1 si 8 martie.

Cadouri sustenabile de 1 și 8 martie

Dacă ești în căutarea unor idei de cadouri sustenabile de 1 și 8 martie, am creat o listă care să te inspire.

În martie sărbătorim femeile din viața noastră, mamele, soțiile, fiicele, surorile și prietenele. Cred că ar trebui să le apreciem mai des (la fel și pe ei, pe bărbații dragi nouă). Dar nici un reminder nu prinde rău. Oricum. în mod colectiv, martie e o perioadă în care ne arătăm aprecierea și iubirea pentru femei. Totodată, este important să ne gândim la impactul pe care l-ar putea avea darurile noastre asupra mediului. 

Așadar, iată câteva idei de cadouri sustenabile pentru 1 martie și 8 martie:

1. Mărțișoare create din materiale reciclate
Cele făcute din tastele de tastatură sau din materiale textile refolosite pot fi o opțiune bună. Eu merg pe mărțișoare care pot fi reutilizate sau pe mărțișoare-bijuterie, care pot fi purtate și în restul anului.  

2. Cosmetice organice
Suntem din ce în ce mai conștienți de impactul pe care îl au produsele de îngrijire a pielii asupra mediului, dar și ingredientele din cosmetice asupra corpului.

Eu m-am obișnuit să folosesc aplicația Clean Beauty înainte de a cumpăra produse cosmetice. Aplicația îmi spune ce ingrediente folosite pot fi nocive corpului. Foarte rar am găsit produse care să nu folosească nimic controversat din lista Clean Beauty, dar văd o diferență mare între produsele care au un posibil alergen versus cele a căror listă de posibile amenințări nu se mai termină.

3. Plante în ghivece
O plantă într-un ghiveci care poate fi cultivată acasă e o sursă de bucurie pentru ani de zile. De reținut este că ar trebui să fie oferită femeilor cărora le place să aibă plante în casă și să le îngrijească. Altfel, riscăm să îi dăm un task în plus care va transforma rapid planta în risipă.

4. Parfumuri naturale create în România, precum Matca sau Luviane.

5. Produse biodegradabile
De la periuțe de dinți la bureței de curățat tenul, există multe produse biodegradabile disponibile acum, care pot fi utilizate în locul produselor convenționale nocive pentru mediu. Un set personalizat din produse biodegradabile cu tematică (de relaxare, de exemplu) poate fi gestul care transmite mesajul perfect pentru femeia dragă din viața ta.

6. Produse zero waste
Cosmetice, bureți de baie sau de curățat tenul sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le puteți găsi în varianta fără risipă. Găsiți aici lista magazinelor zero waste din România. 

7. Handmade
Cei dragi apreciază mult obiectele create de noi. Fie că vorbim de o scrisoare, un mărțișor, un unt de corp, un săpun artizanal sau un desen, dacă te pricepi la una dintre ele, femeile din viața ta sigur vor aprecia cadoul. Eu am încercat câteva dintre variantele de mai sus și au fost primite cu drag (cel puțin asta a fost impresia mea 😬).

Credit foto: Aurélia Dubois

8. Băuturi și alimente eco-friendly
Oferiți o cutie de băuturi și alimente eco-friendly, cum ar fi ceaiuri, cafea sau ciocolată organică.

9. Produse handmade din materiale reciclate: bijuterii, accesorii pentru casă sau haine confecționate din materiale reciclate.

10. Ulei esențial 100% natural
Uleiurile esențiale sunt o modalitate ușoară și eficientă de a crea un mediu relaxant și sănătos acasă.

Credit foto: Chelsea shapouri

11. Decorațiuni pentru casă din materiale reciclate
O altă variantă ar fi decorațiunile pentru casă confecționate din materiale reciclate, cum ar fi sticla sau hârtia, pentru a adăuga un plus de stil și personalitate.

12. Biciclete electrice sau accesorii pentru biciclete
Pentru femeile care aleg mijloace de transport sustenabile, o bicicletă electrică sau accesorii pentru biciclete (de exemplu, căști sau un lanț de siguranță) pot fi ceea ce le va pune zâmbetul pe buze.

13. Țesături din materiale naturale
Dacă alegeți să faceți cadou haine sau lenjerie, optați pentru materiale naturale, cum ar fi bumbac organic sau lână.

14. Experiențe
Un masaj, o ședință de terapie prin plutire sau un weekend de relaxare ori drumeție la munte. Toate sunt variante de cadou-experiență care, pliate pe tipologia femeii respective, pot fi ideale.

Credit foto: engin akyurt

15. Kituri pentru DIY
Dacă îi place să facă haine, bijuterii sau creme, un kit de bricolaj sau unul cu tot ce are nevoie pentru a le crea acasă, poate fi genul de cadou care continuă să ofere. De-a lungul timpului, m-am jucat cu toate cele de mai sus. Cu mașina de cusut încă am de învățat, dar îmi place să îmi pun creativitatea la treabă și să mă joc.

16. Lumânări parfumate naturale, precum cele de la Oil Right create din ulei alimentar reciclate. 

17. Pachete cu un mix de produse dintre cele de mai sus, potrivite pentru femeia care le va primi, cu tematică. Mi-au plăcut și cele gata făcute de la Bine primit cu produse eco-friendly create de întreprinderi sociale. 

     

Multe dintre variantele de cadouri sustenabile de 1 și 8 martie le găsiți online, dar dacă faceți o vizită târgurilor de mărțișor, veți găsi suficiente opțiuni. 

Târguri tematice

În București, acestea sunt câteva dintre târgurile la care puteți să mergeți în februarie și martie 2023:  

Mezanin Market – 12-13 februarie, 26-27 februarie și 5-6 martie 

Muzeul Țăranului Român – 25 februarie – 1 martie 

Târg de mărțișor, Piața Romană (la coloane) – 24 februarie – 1 martie

Acestea sunt doar câteva din multele idei de cadouri sustenabile care pot fi oferite de 1 și 8 martie. Important este să oferiți un cadou care să arate aprecierea și iubirea și, în același timp, să fie în armonie cu mediul înconjurător.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *