Galantom

Cum dăruim ziua de naștere unei cauze prin Galantom

Anul trecut am decis să îmi donez ziua de naștere, inspirată fiind de o bună prietenă care făcuse acest pas cu o lună înainte. Mi-a spus de Galantom, am încercat, iar procesul a fost relativ simplu. Am ales ONG-ul pentru care am decis să strâng bani, am creat o pagină de donații și am share-uit link-ul pe social media și prietenilor. Banii au mers direct către cauza aleasă și m-am bucurat să văd că au contribuit și oameni mai puțin cunoscuți.

Întocmai, azi mă bucur să văd câți oameni s-au mobilizat în ultimii aproape trei ani. Așa că am ales să împărtășesc cu voi datele furnizate de Galantom.

Cum s-au tradus în cifre faptele bune ale ultimilor 2 ani? 

În total, din ianuarie 2020 și până în prezent, s-au strâns 6.453.181 lei prin instrumentul Dăruiește Ziua Ta. Sumele donate cu ajutorul fundraiserilor care au făcut din ziua lor un prilej de solidaritate au mers către 291 de ONG-uri. Printre organizații se numără Asociația Zi de Bine, Fundația Filantropica Metropolis, Fundația HOSPICE Casa Speranței, Organizația Salvați Copiii, Asociația Magic, Totul este posibil, Hope and Home for Children, Inima Copiilor sau Ajungem Mari.

Topul domeniilor de pe platformă și sumele strânse:

  • Sănătate: 2.510.557 lei    
  • Educație: 1.477.708 lei
  • Drepturile omului și incluziune socială: 649.775 lei
  • Ajutor umanitar: 565.463 lei
  • Comunitate și societate: 456.340 lei 
  • Copii și tineret: 447.769 lei       
  • Protecția animalelor: 150.477 lei

Cum putem contribui

Și tu poți intra în comunitatea oamenilor de bine și îți poți dărui ziua de naștere. Uite ce ai de făcut, este simplu:

1. Intră pe site, ziuata.galantom.ro, și vezi în fresca pozitivă impactul pe care l-au adus românii în ultimii ani pentru diferite domenii de cauze sociale prin instrumentul Dăruiește Ziua Ta.

2. Selectează cauza pe care vrei să o susții și dăruiește-ți ziua de naștere. Poți alege dintre proiectele organizațiilor care sunt deja pe platformă sau poți propune o organizație nouă.

3. Creează-ți o pagină de donații în doar câteva minute, completând câteva date: data nașterii, datele de contact, titlul paginii și suma pe care îți propui să o strângi. Apoi vei avea posibilitatea să-ți personalizezi pagina cu poza ta și un text cu motivația.

4. Răspândește vestea bună. Promovează online pagina de donații, ca și cum ar fi o invitație la petrecerea ta online. Încurajează-ți prietenii să fie alături de tine și, în loc de cadouri, să doneze pentru cauza pe care o susții.

Pe Galantom.ro există mai multe modalități prin care oamenii de bine pot face fundraising pentru cauzele în care cred: provocări sportive, dăruirea zilelor de naștere sau dăruirea altor zile speciale precum nunta sau botezul, dar și a unei pasiuni sau a unui talent și multe altele care pot fi regăsite aici.

Mai multe detalii despre campania lansată recent, găsiți aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *