Ora Pamantului

Ora Pământului 2022 – e timpul să stingem lumina

Ora Pământului este o inițiativă mondială organizată de WWF, care ne încurajează să stingem lumina și să lăsăm electricitatea deoparte, timp de o oră.

În acest an, WWF România ne invită să stingem lumina sâmbătă, 26 martie 2022, de la ora 20:30 până la 21:30, pentru a ne arăta susținerea față de planetă.  

În perioada 21-25 martie 2022, WWF România ține și o serie de workshopuri, pentru a ne ajuta să ne reconectăm cu natura, cu cei dragi și cu noi înșine. Temele care vă așteaptă includ subiecte precum reconectarea cu sinele, importanța mișcării, comunitățile reziliente, Influența gadgeturilor asupra naturii, risipa alimentară și alte subiecte interesante. Înscrierile se fac aici.  

Atelierele sunt gratuite, durează maximum o oră și se vor desfășura online, prin platforma Zoom.

Ora Pământului 

Ora Pământului a fost organizată pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, în 2007, și a crescut în fiecare an, ajungând ca peste 8.000 de oraşe din peste 180 de țări să stingă lumina la ediția din 2019. 

Ora Pământului este sărbătorită în ultima sâmbătă din luna martie, fiind foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele să aibă parte de întuneric în intervalul 20.30 – 21.30. 

Confrom WWF, mesajul este același: problemele cauzate de schimbările climatice și de extra-consum sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Beyond the Hour, în care oamenii sunt îndemnați nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi și să-și schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii. 

În România, Earth Hour se sărbătorește din anul 2009. A plecat cu nouă orașe la prima ediție, ajungând astăzi să fie un eveniment cunoscut tuturor.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *