accesorii din piele de cactus

Primele accesorii din piele de cactus din România

Ați auzit până acum de accesorii din piele de cactus?

Mie îmi plac hainele, accesoriile și tot ce ține de a-mi exprima personalitatea prin intermediul modului în care arăt. În același timp, sunt atentă la orice piesă nouă pe care o cumpăr. Vreau să fie rezistentă, ca să nu creez mai multe deșeuri în câteva luni, dar și să fie creată cu grijă pentru natură, pentru animale și pentru oamenii care au muncit pentru a ajunge la mine. De asemenea, îmi doresc să aibă un design care mi se potrivește. 

De aceea, mă bucur mereu când găsesc branduri care iau în calcul toate aspectele și creează produse care îmi îndeplinesc cerințele. Chiar dacă e dificil să se creeze și să găsim haine și accesorii care îndeplinesc toate criteriile a ceea ce înseamnă moda sustenabilă, cred că aceasta este direcția în care ne îndreptăm. Chiar dacă asta înseamnă un preț mai mare, pentru ca oamenii implicați și natura să fie tratate etic și cu responsabilitate.

Am făcut o listă a materialelor sustenabile care să arate și să se simtă bine, cum ar fi mătasea din soia sau pielea fabricată din ciuperci. Din păcate, nu prea am găsit produse în România care să folosească materiale sustenabile, rezistente și inovatoare. Așa că atunci când am aflat că există accesorii din piele de cactus disponibile în țară, create de un brand autohton, m-am entuziasmat și am decis să vă spun și vouă.    

Maestoso este un brand românesc de accesorii, cu un design inspirat de fuziunea dintre stilul minimalist și liniile geometrice din arhitectură și sculptură. Alături de accesoriile create din piele naturală confecționate de artizani tabacari italieni, Maestoso a lansat recent o colecție eco-vegană realizată manual din frunzele unui anumit tip de cactus, Nopal. 

Nopalul este produs din cactus nativ care crește într-un sistem de agricultură organică în regiunea Zacatecas din Mexic și care nu necesită folosirea de erbicide, pesticide și nici irigare.

Pielea durabilă eco-vegană este produsă din frunzele mature ale plantei, care sunt recoltate la fiecare 6-8 luni. Nu se folosesc sisteme de irigare, implicit nu se face risipă de apă, deoarece cactușii cresc sănătos cu apă de ploaie și mineralele pământului găsite în zonă. 

Pielea de cactus a fost aprobată și premiată de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) și are, de asemenea, o certificare V-Label, cea mai recunoscută marcă internațională pentru etichetarea produselor și serviciilor vegane și vegetariene.

Mai mult, toate ambalajele folosite de brand, inclusiv cele care nu intra în această colecție, sunt reciclabile. Ce mi-a mai plăcut la Maestoso este că pentru fiecare produs cumpărat, se plantează un copac, în cadrul inițiativei ONE ORDER • ONE TREE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *