Primul festival dedicat tehnologiilor verzi a ajuns la a V-a ediție

Green Tech & Film Festival, primul festival dedicat tehnologiilor verzi și subiectelor de mediu, se află la a V-a ediție, ce se va desfășura în perioada 25-28 noiembrie 2021.  

Sub motto-ul „Este o nouă zi, este o nouă viață… viață sustenabilă!”, Green Tech & Film Festival (GTFF5) reunește oamenii (live și online) la expoziția găzduită de Promenada Mall din București. Accesul este gratuit pe toată durata festivalului dedicat tehnologiilor verzi.

Ambasada Suediei la București susține și în acest an organizarea festivalului, găzduind CONFERINȚA GREEN TECH & GREEN INNOVATION. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a festivalului, vineri 26 noiembrie, 11.00-12.30. 

Ediția din acest an se desfășoară sub egida Pactului European pentru Climă (European Climate Pact) – o mișcare care se grupează în jurul unei cauze comune, pentru a construi o Europă durabilă. Lansat de Comisia Europeană, Pactul Climatic face parte din Pactul Verde European și ajută UE să-și atingă obiectivul de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic din lume până în 2050.

”În contextul actual, organizarea unor astfel de evenimente, cum este Green Tech & Film Festival, a devenit o necesitate și este un semnal de alarmă pe care îl tragem în fiecare an asupra impactului negativ pe care acțiunile noastre le au asupra mediului dar și a soluțiilor pe care le avem la dispoziție pentru reducerea acestuia. Prin acest festival ne propunem să oferim tuturor un cadru prietenos în care să promovăm stilul de viață durabil, conștientizarea importanței protecției mediului și a tehnologiilor verzi existente prin expoziții, documentare, dezbateri, conferințe și webinarii. Din fericire, există soluții, trebuie doar să vrem să le aplicăm, până nu este prea târziu”, Nicoleta Talpeș, organizator eveniment. 

Pentru această ediție, organizatorii au pregătit o expoziție de tehnologii verzi și o conferință cu pionieri și gânditori de sustenabilitate. De asemenea, componenta de film este prezentată sub conceptul de Bike Cinema – prin pedalare vei putea produce energie și urmări scurt metraje despre tehnologiile verzi. 

Programul expoziției Green Tech & Film Festival: joi și vineri în intervalul 13.00-20.00 și sâmbătă și duminică în intervalul 11.00-20.00. 

Green Tech & Film Festival - program - festival dedicat tehnologiilor verzi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *