Treci pe Verde - platforma pentru initiative sustenabile

Treci pe verde! – platforma pentru inițiativele sustenabile

WWF România a lansat proiectul „Treci pe verde”, o platforma pentru inițiativele sustenabile din România, cu intenția de a aduce împreună și de a promova afacerile sustenabile din țară. Prin intermediul platformei, se dorește strângerea cât mai multor inițiative similare, din întreaga țară, cu intenția de a arăta că nu este atât de greu să faci alegeri de consum care să ajute la protejarea naturii. E ușor să faci alegeri sustenabile, dacă știi despre ele. E ușor să acționezi dacă știi ce poți să faci.  

Pe platforma pentru inițiativele sustenabile se găsesc afaceri din toată țara. Fie că e vorba despre un cadou, o masă în oraș sau o ieșire de weekend, ce le leagă este grija pentru natură.

„Proiectul este la început, deocamdată strângem inițiativele pe harta interactivă Treci pe verde și ne dorim ca pe viitor să creăm o serie de alte inițiative care să crească vizibilitatea acestor afaceri și, implicit, să le ajute să prospere pentru binele nostru, al tuturor.  WWF România are o experiență de peste 15 ani în lucrul cu comunitățile locale, am acționat întotdeauna pentru susținerea meșteșugarilor și a micilor afaceri locale, în sinergie cu proiectele noastre de conservare. Prosperitatea oamenilor depinde de modul cum îngrijim natura, iar calea este promovarea acelor inițiative de business care pot contribui la această soluție”, spune Hanny Bratu, manager de Marketing și Fundraising la WWF România. 

WWF România invită afacerile sustenabile, atât producători, cât și furnizori de servicii, să fie prezente pe harta platformei. Oricine poate propune un producător,  un restaurant, o unitate de cazare sau un magazin de cadouri care arată atenție pentru natură și care respectă minimum două dintre următoarele criterii:

  • folosește materiale naturale și surse locale;
  • (re)circulă, reciclează;
  • nu folosește plastic. 

Treci pe verde by WWF România se bazează pe expertiza internațională a WWF în conservarea naturii și crearea de soluții de viață în armonie cu natura. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *