bonapp.eco - ajunge si in alte orase

Bonapp.eco va ajunge și în alte orașe din România

În următoarele luni, bonapp.eco, aplicația care dorește să combată risipa alimentară, va ajunge și în Cluj, Timișoara și Iași. Astfel, locuitorii acestor orașe vor putea să cumpere produse alimentare care se apropie de data expirării, la un preț redus cu până la 80%.

Acest lucru va fi posibil pentru că startup-ul românesc bonapp.eco a atras o primă investiție de 800.000 de euro de la un grup de investitori condus de Up (fost Chèque-Déjeuner). Ceilalți investitori sunt fondurile Roca X și Early Game Ventures din România, precum și Impact Ventures din Ungaria.

Lansat pe 4 noiembrie 2021, de către antreprenorul în serie și business angel Grégoire Vigroux, fostul consultant senior KPMG Diego Roy de Lachaise și fostul director Apple Zsolt Kadar, bonapp.eco este un startup românesc care își propune să combată risipa alimentară. Aplicația companiei, disponibilă pe iOS și Android, conectează utilizatorii cu comercianții locali de produse alimentare, printre acestea numărându-se magazine, restaurante, benzinării, brutării, cafenele și hoteluri. Prin intermediul aplicației, utilizatorii pot achiziționa alimente care se apropie de data expirării, la un preț redus cu până la 80%.

În doar două luni, aplicația mobilă bonapp.eco a fost descărcată de 10.000 utilizatori. Până în prezent, startup-ul a salvat 1.000 mese, pentru un coș mediu de 25 RON. Printre cei 100 de parteneri care s-au alăturat rețelei bonapp.eco din București se numără Accor, Cora, foodpanda, PENNY România, Starbucks și Up (fostă denumită Chèque-Déjeuner). Alte parteneriate urmează să fie anunțate în primul trimestru din 2022.

Grégoire Vigroux, co-fondatorul bonapp.eco a declarat: „La bonapp.eco, intenționăm să transformăm provocările de mediu, economice și sociale cauzate de risipa alimentară într-o oportunitate de afaceri sustenabilă în beneficiul tuturor. Cu aplicația noastră, consumatorii economisesc până la 80% atunci când achiziționează alimente, retailerii își măresc numărul de clienți și veniturile – astfel toți avem un rol benefic asupra schimbărilor climatice. Suntem încântați să avem alături de patru investitori experimentați care împărtășesc valorile noastre în privința ecologiei, precum și mentalitatea noastră de startup. Cu sprijinul lor, este foarte posibil să ne atingem obiectivul de a afilia 5.000 de parteneri și să vindem 30 de milioane de pachete cu produse până în 2023.”

Cu această finanțare, bonapp.eco va investi substantial în vânzări și marketing pentru a se extinde în alte orașe din România precum și în alte țări din Europa de Est. Compania se va extinde în următoarele luni în Cluj, Timișoara și Iași. Bonapp.eco va angaja o echipă de vânzări, precum și City Managers în fiecare oraș nou pe care îl va lansa. Extinderea în alte țări din regiune va începe în trimestrul al doilea. 

Cristian Munteanu, Managing Partner Early Game Ventures, a declarat: „Investiția în modele de afaceri responsabile din punct de vedere social este o idee evidentă pentru orice VC care caută impact și îmbunătățirea calității vieții oamenilor. Acest tip de investiție spre a face bine o vom regăsi tot mai mult în România și va fi unul dintre principiile călăuzitoare ale activității noastre în viitor. Ne-au convins calitatea echipei, generozitatea modelului de afaceri, oportunitatea pieței și încrederea celorlalți investitori. bonapp.eco are tot ce îi trebuie pentru a deveni lider de piață în România, dar și la nivel regional în categoria sa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *